Час працювати: як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України.

Українські біженці в Німеччині
Українські біженці в Німеччині

Німеччина зменшує фінансову підтримку українських біженців

Німеччина вирішила скоротити фінансову допомогу для українських біженців через повільну інтеграцію їх на ринку праці. Про це повідомив експерт Deutsche Welle Роман Гончаренко у підкасті "Was ist das?".

"Німеччина виділяла багато грошей на утримання цих мігрантів. Зараз ситуація складна, казначейство Німеччини не збільшується, а зменшується. Виплати для українців зменшаться, і їх заохочуватимуть самостійно працювати", - розповів Гончаренко.

За словами експерта, німецька влада буде спонукати українців до пошуку роботи та самозабезпечення, беручи до уваги економічну ситуацію і необхідність зекономити гроші.

Незважаючи на це, зайнятість українців у Німеччині все ще триває. За останніми даними, близько 260 тисяч українців вже працюють у Німеччині.

Варто відзначити, що з початку російської агресії в Україні, Німеччина прийняла значну кількість біженців, проте поточна економічна ситуація змусила уряд переглянути свою політику щодо фінансової допомоги, що призводить до зростання еміграції українців в інші країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua