CBS про Саміт у Німеччині: Байден, Шольц, Макрон та Стармер підтвердили єдність щодо України.

Саміт у Німеччині: Байден, Шольц, Макрон, Стармер підтвердили єдність з Україною
Саміт у Німеччині: Байден, Шольц, Макрон, Стармер підтвердили єдність з Україною

Президент США Джо Байден зустрівся з європейськими партнерами у Берліні і підкреслив важливість підтримки України. Учора Байден поспілкувався з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Крім України, обговорювалися також конфлікт на Близькому Сході.

"У нас були дуже хороші зустрічі сьогодні з 'Квадом'. Була одностайність щодо продовження підтримки того, що відбувається в Україні, допомоги українцям", - заявив Байден журналістам після завершення візиту.

Шольц наголосив на важливості підтримки України і заявив, що Німеччина буде стояти поруч з нею. Він також похвалив роль Байдена у глобальній підтримці України.

Під час візиту Байден отримав найвищий клас німецького Ордена за заслуги. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відзначив важливість дружби з США для своєї країни.

Також Байден закликав Ізраїль працювати над досягненням миру після вбивства лідера ХАМАС вважає це "моментом справедливості".

Візит Байдена відбувається перед президентськими виборами у США, що хвилює європейських лідерів стосовно можливої зміни зовнішньої політики США, якщо переможе Дональд Трамп.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua