Центр протидії дезінформації повідомив про переміщення солдатів КНДР у Росії.

Солдати КНДР у Росії
Солдати КНДР у Росії

Північнокорейські солдати, які були у Росії, перемістилися всередину країни. Про це повідомив Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО, у своєму телеграм-каналі.

«Є переміщення військових КНДР із Далекого Сходу РФ вглиб Росії. Нагадаю, що Росія планує використовувати корейців для початку у Курській області», – зазначив Коваленко.

Україна повідомила, що Північна Корея відправила ракети та військових до Росії для участі у війні проти України. Узахват українських територій став причиною для оголошення порушення рапортів про відступ Збройних Сил України. 

За прогнозами розвідки, перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області сьогодні, 23 жовтня, щоб допомогти Росії відбити наступ ЗСУ на території Росії. 

Раніше розвідка повідомляла, що на Далекому Сході Росії перебуває близько 11 тис. північнокорейських піхотинців, які підготовляються до бойових дій в Україні.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея відправила до Росії своїх пілотів, які можуть оперувати російськими військовими літаками.

Північна Корея відкинула звинувачення відносно своєї участі в конфлікті на сході України. Вони вважають свої відносини з Росією «легітимними й заснованими на співпраці». 

За даними The Guardian, Росія має намір використати північнокорейських військових для нападу на важливі позиції на сході України. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua