Чи готова Умань цьогоріч прийняти хасидів? Відповідь Держетнополітики.

Готовність Умані до прийому хасидів?
Готовність Умані до прийому хасидів?

Міська голова Умані Ірина Плетньова підтвердила готовність міста прийняти паломників, повідомляє пресслужба Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Вона зазначила, що належний санітарний стан забезпечений, а також розроблено план дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Незважаючи на війну Росії проти України, тисячі брацлавських хасидів планують прибути до Умані на святкування Рош га-Шана. Але міська голова Ірина Плетньова заявила, що через обмежену кількість укриттів місто не може гарантувати стовідсоткову безпеку для всіх паломників.

«Це створює значні виклики для місцевої влади та вимагає максимальної координації зусиль усіх залучених сторін», – зазначає пресслужба.

Міністерство закордонних справ України закликає хасидів утриматися від паломництва до Умані на Рош га-Шана через військову агресію Росії. Якщо паломники все ж приїдуть, вони повинні враховувати обмеження воєнного стану та можливі ускладнення перебування.

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець теж закликав хасидів утриматися від паломництва до Умані на Рош га-Шана. Він додав, що буде розгорнуто місце оперативного штабу для координації роботи під час паломництва.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua