Чи кожен батько трьох неповнолітніх має право на відстрочку? Пояснення ТЦК .

Текст альтернативного опису зображення на українській мові
Текст альтернативного опису зображення на українській мові

У Полтавському обласному ТЦК та СП повідомили, що батько трьох дітей не може отримати відстрочку, яка передбачена для чоловіків, що утримують троє і більше дітей віком до 18 років. Проте, існують винятки з цього правила, зокрема, якщо чоловік має заборгованість зі сплати аліментів, яка перевищує суму платежів за три місяці, або він не проживає зі своїми дітьми та не виплачує аліментів взагалі. Також, якщо батько виховує прийомну дитину, а рідний батько сплачує аліменти, відстрочка також не надається, оскільки дитина перебуває на утриманні рідного батька.

Заяву про отримання відстрочки потрібно особисто подати на ім'я голови комісії ТЦК та СП за місцем військового обліку. До заяви необхідно додати підтверджуючі документи, перелік яких визначений у додатку 5 Постанови Кабінету міністрів України.

Закон про повернення відстрочки

7 вересня набув чинності закон 3916-IX, який передбачає повернення відстрочки від призову для військовозобов'язаних, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях. Згідно з цим законом, надається відстрочка від призову на військову службу в разі мобілізації військовозобов'язаних, які втратили своїх братів або сестер під час захисту України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua