Ціла частина світу стане непридатною для життя: аналіз Foreign Policy.

Майбутнє нашої планети небезпечне: аналіз Foreign Policy
Майбутнє нашої планети небезпечне: аналіз Foreign Policy

Аналітики Ради з міжнародних відносин Крістіна Бурі та Стівен Кук у своїй статті для Foreign Policy висловили припущення про те, що через зміни клімату Близький Схід стане непридатним для проживання. За їхніми словами, постійна спека приносить великі проблеми, як для мешканців регіону, так і для спільнот за його межами.

“У середині липня температура в Дубаї досягла 144 градусів за Фаренгейтом (62,2 градуси Цельсія). У кінці червня у Великій мечеті в Мекці, Саудівська Аравія, було зафіксовано температуру 125 градусів (51,7 градусів Цельсія). Ці спеки припали на час паломництва, в результаті чого загинули понад 1300 людей. У Єгипті температура рідко опускалася нижче 100 градусів (37,8 градуса Цельсія) з травня”, - зазначено у статті.

Ще одна проблема, про яку пишуть автори, - це адаптація людей до збільшення температури. Вони рухаються до місць з нижчою температурою та більшими запасами води. За даними Світового банку, до 2050 року через кліматичну кризу в Північній Африці буде евакуювано близько 19 мільйонів людей, що складатиме приблизно 10% місцевого населення.

Щодо місць призначення для людей з цього регіону, їхнім вибором є Європа. “Твердження про те, що міграція корисна для суспільства, залишається непереконливим для багатьох європейців, які виступають проти великої кількості іммігрантів у своїх країнах”, - вважають автори статті.

Липень 2024 року став другим найспекотнішим місяцем в історії планети, повідомляє європейська програма спостереження за Землею Copernicus. Порушена була низка рекордів найвищих температур, які трималися 13 місяців поспіль, але це не означає, що глобальне потепління закінчилося. Середня температура становила 16,91°C, що на 0,4 градуса нижче, ніж показник липня минулого року, який є абсолютним рекордом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua