Ціни на картоплю стали сюрпризом для виробників та покупців.

Ціни на картоплю - сюрприз для виробників
Ціни на картоплю - сюрприз для виробників

Ціни на картоплю в Україні цього року роблять хороший прибуток для виробників

За даними AgroPortal.ua, керівник ФГ "Шанс" Василь Шамборовський повідомив, що ринок картоплі в Україні у цьому році приємно здивував як виробників, так і споживачів.

На початку сезону, ціни на картоплю починалися від 8 гривень за кілограм, але пізніше вони зросли. Картопля другого сорту продавалася по 9 гривень за кілограм, а перший сорт коштував 11-12 гривень.

"Ціни цього року хороші, якби так було щороку, то можна працювати. Але у кожного по-різному. Наприклад, мій колега садить картоплю під агроволокно, починає копати з червня. Вирощує інші, ніж я сорти - зокрема Рів'єру, застосовує полив, але у результаті отримує дещо менше", - розповів фермер.

Господарство "Шанс" обробляє 1 тис. га землі, але виділяє найбільше уваги картоплі, оскільки її врожайність не так просто передбачити.

"Картопля є однією з культур, яка приносить прибуток, але вимагає багато енергії. За один день ми можемо зібрати 80 га сої, але лише 1 га картоплі, але 40 га картоплі достатньо для покриття роботи, яка відповідала б 300 га пшениці або навіть більше", – розповів Шамборовський.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua