Ціни на продукти в Україні: чи вигідніше купувати рис, гречку та макарони на ринку.

Рис, гречка, макарони на українському ринку
Рис, гречка, макарони на українському ринку

Де в Україні дешевше купити крупи?

Уосени в Україні зазвичай підвищуються ціни на крупи, такі як гречка, рис і макаронні вироби. Цього року знижена врожайність багатьох зернових культур через посуху призвела до зростання вартості продуктів.

Портал "Хвиля" порівняв ціни на основні види круп на київському ринку "Столичний" та у великих супермаркетах.

На Столичному ринку довгозерний білий рис з Італії (25 кг) коштує 43,50 гривні, а пропарений рис з Індії (25 кг) - 45,00 гривень. Круглий рис "Dalian" з Китаю (25 кг) пропонується за ту саму ціну, що й італійський - 43,50 гривні.

У супермаркетах ціни на рис набагато вищі: довгозерний рис у середньому коштує 60,20 гривень за кілограм, а пропарений довгозерний - 66,60 гривень за кілограм.

Ціни на гречку також різняться. На Столичному ринку гречка марки "ARIA" доступна у пакетах по 1 кг та 5 кг за 28,00 грн./кг та 26,70 грн./кг.

У супермаркетах середня ціна на гречку становить 28,65 гривень за кілограм, залежно від магазину варіюється від 25,90 до 32,30 гривень.

Тенденція також простежується у цінах на макаронні вироби. На Столичному ринку продаються макарони "Київ Мікс" у пакеті по 1 кг за ціною 29,75 грн./кг, тоді як у супермаркетах середня ціна на макарони становить 34,43 гривні за кілограм, з розкидом від 26,90 до 45,10 гривень у різних магазинах.

Це порівняння показує, що покупки на ринку можуть бути вигіднішими для економії на основних продуктах, порівняно з великими супермаркетами.

Раніше ми також розповідали, де вигідніше купувати фрукти - на ринку чи у супермаркетах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua