Ціни ростуть, а попит не падає: що відбувається з орендою житла в Києві.

Житловий ринок в Києві - попит і ціни
Житловий ринок в Києві - попит і ціни

Термін здачі житла в оренду в Києві скоротився до 5 днів

Згідно з дослідженням компанії ЛУН, в Києві значно зменшився термін здачі житла в оренду, з 11 до 5 днів. Аналіз проводився на основі оголошень про оренду та підписанням договорів. Попит на орендне житло значно зрос через початок навчального року.

Незважаючи на високу ціну оренди однокімнатних квартир, яка становить 15 тисяч гривень на місяць, попит все одно залишається високим. Це пов'язано з поверненням студентів до офлайн-навчання та притоком вимушених переселенців через війну.

Середня вартість оренди однокімнатних квартир становить 15 тисяч гривень, але можна знайти варіанти з ціною в 13 тисяч. Двокімнатні квартири пропонуються в середньому за 20 тисяч гривень, але також можна знайти за 17 тисяч гривень.

У порівнянні з іншими великими містами, Київ випереджає за швидкістю здачі житла. Так, в Одесі термін пошуку житла складає 9 днів, а в Львові - 15 днів. Варто зазначити, що в Львові ціни на оренду дещо нижчі, становлячи 14 тисяч гривень за однокімнатну квартиру та 18 тисяч гривень за двокімнатну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua