Чоловіки 50-60 років підлягають мобілізації на загальних умовах – Волинський ТЦК.

Чоловіки 50-60 років підлягають мобілізації на загальних умовах
Чоловіки 50-60 років підлягають мобілізації на загальних умовах

Пресслужба Волинського територіального центру комплектування повідомляє, що українська мобілізація не забороняє чоловіків віком від 50 до 60 років. Розпорядження, що регулює мобілізацію в цій віковій групі, є лише для службового користування і не скасовує призов для цих чоловіків.

Головне повідомлення звучить так: "Чоловіків віком від 50 до 60 років мобілізують відповідно до встановленого порядку. Якщо такі громадяни відповідають вимогам, то вони підлягають мобілізації на загальних умовах для виконання завдань, пов'язаних з обороною держави."

Пресслужба також наголошує, що під час мобілізації особливу увагу приділяють стану здоров'я, наявності військової спеціальності та попередньому досвіду осіб віком понад 50 років. Ліки про проходження військової служби в мобілізації для осіб, які не досягли 25-річного віку, також було проголошено Верховною Радою.

Однак, за даними видання The Times, намір України мобілізувати 200 тисяч новобранців до кінця 2024 року може стати складним через зниження кількості призовників та зростаючий опір населення. Деякі партнери також хочуть зрозуміти, чому Україна не знижує вік мобілізації. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зауважив, що демобілізація військовослужбовців до 25 років може призвести до обвалу на фронті.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua