Що потрібно, щоб взяти кредит онлайн і готівкою.

Що потрібно, щоб взяти кредит онлайн і готівкою
Що потрібно, щоб взяти кредит онлайн і готівкою

Система кредитування досить зручна у багатьох країнах Європи. Проте багато клієнтів все ще не знають, що потрібно, щоб взяти кредит і як до цього підготуватися. Крім того, така опція доступна онлайн (як кредит на квартиру, так і на телефон). 

Розбираючись у темі, що потрібно для кредиту на квартиру або що потрібно для кредиту готівкою, варто розуміти, що підготовка до такого зобов’язання починається задовго до підписання договору. Адже в першу чергу йдеться про кредитний рейтинг і про доходи (регулярні). 

Що потрібно, щоб взяти кредит? 

В Україні у 2024 році отримати великий кредит, в тому числі і готівкою, справжній квест. Окрім того, що в країні триває війна, в Європі в цілому економічна криза. 

що треба, щоб взяти кредит

У 2024 році українські банки та фінансові установи пропонують широкий спектр кредитних послуг як в онлайн-форматі, так і готівкою. Також досить часто змінюються умови, що потрібно для кредиту онлайн. В цілому, цей процес складний, але все ще доступний. 

Ці опції зручні для різних категорій клієнтів: від тих, хто надає перевагу мінімізувати контакт з банками, до тих, хто все ж таки віддає перевагу особистому спілкуванню з кредитним спеціалістом.

Особливості онлайн-кредитування 

Кредитування онлайн мало чим відрізняється від класичного кредитування. Умови і вимоги практично однакові. Основна різниця в тому, як проходить процедура. 

що потрібно для кредиту на квартиру

В Україні у 2024 році отримати кредит через інтернет можна буквально за кілька хвилин, заповнивши просту анкету на сайті банку або мікрофінансової організації (МФО). Останній варіант має свої особливості. 

Якщо ж говорити про вимоги до клієнтів, то це: 

  1. Кредит онлайн можна взяти з 18 років, однак більшість банків і МФО надають кредити з 21 року. Верхній віковий поріг зазвичай становить 65-70 років.

  2. Для отримання кредиту необхідно надати скан-копії або фото цих документів.

  3. Онлайн-кредити найчастіше переводяться на картку, тому наявність активної картки українського банку обов’язкова.

  4. Також контактні дані потрібні для підтвердження особи і зв'язку з кредитором.

Кілька слів варто сказати про кредитну історію. Важливий фактор, який впливає на можливість схвалення кредиту. Банки найчастіше перевіряють дані через Українське бюро кредитних історій (УБКІ). І цей фактор один з найбільш вагомих. 

що потрібно для кредиту готівкою

В цілому, популярність такого кредитування пояснюється усіма перевагами, які воно дає. В першу чергу, це швидкість отримання кредитів. Середній час від подачі заявки до отримання грошей — 10-30 хвилин. І це включаючи всі перевірки.

Також кредити онлайн дають без додаткових документів. Тобто мінімум, який потрібно подати, щоб отримати згоду або відмову. Ще однією перевагою є доступність такої процедури. Онлайн-заявку можна подати в будь-який час доби і в будь-який день тижня.

Проте варто пам’ятати, що у онлайн-кредитів часто вищі процентні ставки, ніж у класичних кредитів, особливо якщо йдеться про короткострокові мікрокредити.

Особливості кредиту готівкою 

що потрібно для кредиту онлайн

Кредит готівкою — більш традиційний спосіб отримання грошей. Тобто це класичний кредит, який можна отримати в банку. У 2024 році цей вид кредитування залишається популярним серед українців, які віддають перевагу «живим» грошам в руках. Проте через війну і в цьому процесі дуже багато складнощів.

Кредит такого плану можна отримати, якщо виконати ряд вимог: 

  1. Стандартний пакет документів для оформлення кредиту (паспорт і ідентифікаційний код). 

  2. Довідка про доходи. Багато банків вимагають підтвердження платоспроможності за останні 6 місяців. Проте є кредитні організації, які пропонують кредити без довідок, але при цьому підвищують процентну ставку.

  3. Як і в разі з онлайн-кредитами, наявність позитивної кредитної історії збільшує шанси на отримання кредиту на вигідних умовах.

Чим більший кредит, який хоче взяти клієнт, тим більша ймовірність, що знадобиться поручитель. У деяких випадках для отримання великої суми можуть знадобитися поручителі або заставне майно.

що потрібно, щоб взяти кредит

Такий кредит в рази складніше отримати, але у нього зазвичай більш лояльна ставка (відсотки). Як отримати такий кредит у банку (загальна схема): 

  1. Для початку потрібно вибрати банк. Різні банки пропонують різні умови кредитування. 

  1. Клієнту необхідно прийти в відділення банку і заповнити анкету з вказівкою особистих даних, фінансового становища і суми кредиту.

  2. На відміну від онлайн-кредитів, розгляд заявки на кредит готівкою може зайняти від одного до трьох робочих днів.

Якщо клієнт отримує позитивну відповідь, він може майже відразу отримати готівкові гроші. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua