Данія припиняє використовувати вугілля. Пріоритет на альтернативну енергетику.

Данія переходить на альтернативну енергію
Данія переходить на альтернативну енергію

Данська компанія Ørsted закрила свою останню вугільну електростанцію в кінці серпня. ТЕЦ Есб'єрг, розташована на заході країни, була переведена на сертифіковану стійку біомасу від 2006 року. Про це повідомляє Balkan green energy news.

У жовтні 2022 року влада Данії зобов'язала Ørsted продовжувати експлуатацію 3-го блоку в Есб'єрзі та відновити роботу 4-го блоку в Студструпі, який був припинений та використовувався головним чином вугіллям, а також 21-го блоку на заводі в Кіндбі, який спалював нафту. Дві останні електростанції були закриті разом з Есб'єргом, повідомило комунальне підприємство.

Таким чином, Данія, яка має найбільший обсяг вітрової енергії у світі, закрила свою останню вугільну електростанцію. Велика Британія стане наступною країною, яка закриє свої енергетичні об'єкти на вуглеводневому паливі. За останні кілька років перелік європейських країн з такими об'єктами значно зменшився.

Кілька років тому уряди країн Європи коливалися встановлювати терміни припинення використання твердого викопного палива.

У той же час власники вугільних електростанцій, включаючи державні енергетичні компанії, все частіше закликають до припинення роботи, оскільки вони зіткнулися з конкуренцією відновлюваних джерел енергії і страждають від викидів CO2 та інших екологічних вимог.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua