Де відпочиватимуть туристи у Європі за кілька років: результати опитування.

туристи в Європі
туристи в Європі

Екстремальна спека змінює географію відпочинку у Європі

За дослідженням сервісу InsureandGo, 80% британських туристів вважають, що деякі популярні європейські місця відпочинку будуть надто спекотними для відвідування протягом наступних п'яти років через зміни клімату. Найбільше побоювань щодо спеки є щодо Греції, де прогнозується закриття пам'ятників через неймовірну спеку.

Також туристи очікують на нестерпні умови для відпочинку через п'ять років у країнах, таких як Туреччина, Іспанія, Кіпр, Італія, Португалія та Мальта.

Вплив високих температур на вибір місця відпочинку

За останні два роки зросла кількість людей, яким важливо, щоб середня температура була нижчою в потенційних місцях відпочинку.

У майбутньому деякі люди розглядають варіанти проведення відпустки після літа або до пікового періоду, коли температура буде більш приємною.

Найкращі місця для відпочинку з нижчою температурою

Якщо температура буде нижчою, туристи найбільше зацікавлені відпочивати в Ісландії, Канаді, Швеції, Ірландії та Фінляндії.

Інші фактори, що впливають на вибір місця відпочинку

На вибір місця відпочинку також впливають інші фактори, такі як погана якість повітря, велика кількість пластику та сміття на пляжах, нагрівання світового океану, вирубування лісів та погодні катаклізми, такі як пожежі, посухи, повені та зливи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua