День Повітряних сил Збройних сил України: історія свята, привітання та листівки.

Повітряні сили України: історія свята
Повітряні сили України: історія свята

Україна святкує День Повітряних сил Збройних сил України щороку в першу неділю серпня. У 2024 році це свято відзначатиметься 4 серпня.

Цей день вітання та вшанування приймають військовослужбовці, які служать у Повітряних силах ЗСУ, а також ветерани цих військ. На святі проводять показові виступи авіаційної техніки та льотчиків.

Історія свята

Початок зародження Повітряних сил України пов'язаний з періодом Української Народної Республіки (1917-1921), коли були створені перші авіаційні підрозділи. Після відновлення незалежності України у 1991 році почалася формування власних Повітряних сил. У 2004 році відбулася реорганізація, і Повітряні сили ЗСУ були об'єднані з Військами Протиповітряної оборони.

Привітання З Днем Повітряних сил України

Шановні захисники українського неба! Вітаю вас з Днем Повітряних сил ЗСУ. Бажаю вам міцного здоров'я та успішних польотів.

Дорогі авіатори! Висловлюю вам глибоку вдячність за вашу самовіддану службу. Бажаю вам міцних крил і нових досягнень.

Вітаю всіх військовослужбовців Повітряних сил з професійним святом. Ваша відвага є запорукою мирного неба над Україною.

З Днем Повітряних сил, шановні військові пілоти! Бажаю вам міцного здоров'я та професійного зростання.

Привітання З Днем Повітряних сил України у віршах

З Днем Повітряних сил, захисники, що мають крила,Ви наші герої, наша гордість, надія та сила,Хай небо ніколи не буде похмурим та темним,І кожен політ для вас буде легким і приємним!

Мирного неба вам, світлих днів,Захисники наші, міцні й мужні,Україна вам дякує, і кожен з наспишається вами щиро, дружно!

Ви – наші ангели, що Україну охороняютьІ вітер небесний вам пісню героїв співає,Тож з Днем Повітряних сил вас, наші друзі,Щоб ваші життя були у життєвому русі!Хай вам щастить у кожному польоті,Хай мир та радість у серцях живуть,Хай небо завжди буде лагідним і світлим,Батьківщина вам гордість і небесна лють.

У День Повітряних сил України Вітаємо вас, небесні орли!Ви – захист і гордість країни,Ви – ті, хто тримає блакитні вали,Даруючи миру щасливі години,Хай вас оминають печалі й жалі.А янголи хай стережуть ваші крила,Хай довгі, щасливі і золоті літаБудуть сповнені добробутом й миром!

Листівки до Дня Повітряних сил України


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua