Депутати Тернопільської облради звільнили Головка, який сьогодні поновився на посаді.

Депутати Тернопільської облради звільнили Головка
Депутати Тернопільської облради звільнили Головка

Сьогодні, 1 серпня, депутати Тернопільської облради одноголосно проголосували за звільнення ексголови Тернопільської облради Михайла Головка, якого сьогодні ж було поновлено на роботі. Звільнення Головка підтримали усі 40 депутатів, які взяли участь у голосуванні. Про це з місця події повідомляє Укрінформ.

Раніше, Львівський адміністративний суд встановив, що Головко повинен бути поновлений на посаді голови Тернопільської обласної ради. Раніше Головка був затриманий правоохоронцями і йому було аскараване вимагання хабара у бізнесмена в розмірі 2,4 млн грн.

Михайло Головко повідомив, що Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив його позов про поновлення на посаді та виплату зарплати за період вимушеного відсутністі в розмірі 591 тис. грн.

Головко також заявив, що надасть коментар, коли повернеться до Тернополя зі Львова.

Подічас засідання суду, Головко та його адвокати переконували, що позачергова сесія, на якій було звільнено голову обласної ради, була незаконною. Отже, рішення, прийняті на цій сесії, нелегітимні.

Захисники вважають, що депутати повинні були провести позачергову сесію та погодити всі питання з головою. Звільнений голова також заявив, що він вважав, що депутати проводять збори, а не сесію. Крім того, він вважає, що на нього силалися депутати, оскільки у нього є гарні стосунки з ними.

Нагадаємо, що в червні 2023 року голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали при отриманні хабара на суму 600 тис. грн.

26 червня Національне антикорупційне бюро затримало голову Тернопільської облради Михайла Головка та двох заступників керівника Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука (перший заступник) і Ігоря Гайдука підозру в одержанні неправомірної вигоди. За даними слідства, вони вимагали у волонтера 1,8 млн грн.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua