«Дія» запустила рекрутинг до Армії дронів.

Дія запускає рекрутинг до Армії дронів
Дія запускає рекрутинг до Армії дронів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у мобільному застосунку "Дія" з'явилася можливість приєднатися до Армії дронів. Після подання заявки, людина вступить до обраного підрозділу і пройде базову військову підготовку з підписаним контрактом. Що стосується вступу до Армії дронів, важливою перевагою є те, що придатність до служби підтверджується на етапі подання заявки, тому немає необхідності проходити медичну комісію.

Рекрутинг до Армії дронів

За словами Федорова, процес рекрутингу у застосунку "Дія" подібний до пошуку роботи на сайті з вакансіями: користувач може обрати бригаду або підрозділ за допомогою фільтрів та надіслати заявку. Після цього рекрутер запросить людину на співбесіду, після якої буде підписано контракт.

За словами Федорова, в рамках Армії дронів утворені сотні ударних груп та навчено десятки тисяч операторів. Міністерство оборони почало сертифікувати приватні школи операторів БПЛА, і рекрутинг у застосунку "Дія" є наступним кроком для бажаючих прийняти участь у цій війні.

Міністерство цифрової трансформації оголосило про запуск рекрутингу до підрозділів операторів безпілотників у застосунку "Дія". За допомогою мобільного застосунку людям не потрібно відвідувати територіальний центр комплектування і проходити медичну комісію.

14 жовтня до центрів української армії звернулися 21 тисяча громадян, із яких 5 230 осіб вже є кандидатами на службу в Силах оборони.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua