Директорка музею Голодомору проти блогера: поставлено крапку у гучній справі про цькування.

Директорка музею та блогер: складна справа
Директорка музею та блогер: складна справа

Директорка музею Голодомору дізналася про незадоволення свого позову

Улітку 2023 року адвокат і блогер Клим Братківський звернув увагу на те, що Леся Гасіджак була призначена виконуючою обов'язком директорки музею Голодомору у Києві. Він назвав це знущанням над пам'яттю про Голодомор. У відповідь, Гасіджак подала позов у суд, щоб захистити свою гідність від образи в соціальних мережах.

Проте, в жовтні 2024 року Голосіївський районний суд у Києві відхилив позов Лесі Гасіджак. Адвокатка планує оскаржити це рішення. Про це повідомляє Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».

«Коментувати рішення поки що зарано, ми чекаємо повний текст, але вже готуємося до його оскарження в апеляційному суді», – заявила адвокатка директорки Оксана Гузь.

У своєму позові адвокатка Лесі Гасіджак зазначила, що негативні коментарі та поширення інформації призвели до створення негативного уявлення про неї як науковицю та громадську активістку, що пошкоджує її репутацію та впливає на професійну діяльність. Вона також вважає, що ці дії є тривалим дискримінаційним переслідуванням.

Асоціація жінок-юристок зазначає, що така судова практика є новою для України. Вони вважають, що формування такої практики є важливим кроком для зміцнення демократичного суспільства, де немає місця дискримінації і свобода слова має свої обмеження.

Також Клим Братківський висловив саркастичне ставлення до рішення суду щодо позову Лесі Гасіджак. Він зазначив, що не пригадує, на кого саме був поданий позов на 500 тисяч гривень рік тому.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua