До 400 гривень за кіло: в Україні підскочили ціни на яловичину, сало та ковбасу.


Ціни на м'ясо та ковбасу зросли
Згідно з інформацією порталу Мінфін, супермаркети встановили нові ціни на яловичину, сало та варену ковбасу на початку березня. Ці продукти, які мають велике значення для українців, стають все дорожчими.
Протягом минулого місяця середня ціна на яловичину гуляш зросла з 316,12 грн до 326,82 грн за кілограм. Ціна на яловичину ребра також збільшилася з 177,07 грн до 185,90 грн за кілограм.
Традиційний український продукт - сало - подорожчало з 232,47 грн до 239,65 грн за кілограм. Найнижчу ціну на сало можна знайти у МегаМаркеті за 200,30 грн/кг, а найвищу - у Новусі за 279,00 грн/кг.
Ціна на варену ковбасу "Алан докторська" зросла з 399,48 грн до 399,87 грн за кілограм, а "Глобино докторська" подорожчала з 296,74 грн до 319,00 грн за кілограм.
Ціни на м'ясні продукти продовжують зростати, що негативно впливає на споживчий кошик українських громадян. Це створює економічні труднощі для багатьох сімей і вимагає пошуку альтернативних варіантів.
Читайте також
- Лікарні України поділять на кластери: як це позначиться на пацієнтах
- Фонд енергетики потроїв обсяги закупівель обладнання для України
- Євросоюз продовжив деякі санкції проти Росії: озвучено терміни
- За кермо не можна: водіїв позбавляють прав за ухилення від мобілізації
- Перевірте свої карти: українцям прийдуть гроші на комуналку, ліки та не тільки
- "Яєчна атака" на водіїв: українцям пояснили, як не стати жертвою автокрадіїв