До кінця наступного року розмінуємо правобережжя Херсонщини – голова ОВА.

Зображення голови Голови правління обласної виконавчої влади Херсонської області
Зображення голови Голови правління обласної виконавчої влади Херсонської області

Розмінування Херсонщини

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив про стан розмінування правобережжя Херсонської області. За його словами, деяка частина території вже розмінована. Місцева влада планує до кінця 2025 року повністю очистити область від небезпечних предметів, але все залежить від безпекової ситуації.

У цей час в області працює близько 1000 саперів, які вже знищили більше 203 тисяч вибухонебезпечних предметів. Було проведено обстеження понад 365 тисяч гектарів забрудненої території, з яких 65% становлять поля.

Російські обстріли уповільнюють процес розмінування, але з метою прискорення цього процесу розглядається можливість створення батальйону для розмінування на базі тероборони або формування мінізагонів.

Наразі опрацьовуємо питання створення на базі нашої тероборони батальйону для розмінування. І є другий варіант - формування мінізагонів для виконання цих робіт. - сказав він.

Загалом в Україні є 156 тисяч квадратних кілометрів потенційно забрудненої вибухонебезпечними предметами території, що становить 25% від загальної площі країни. За останній рік вдалося зменшити цю територію на 18 тисяч квадратних кілометрів.

Нагадаємо, окупанти атакували Херсонщину безпілотниками, що призвело до поранень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua