До Житомира на щиті повернулася бойова медикиня Відьма. Згадаймо Тетяну Хуторну.

Бойова медикиня Тетяна Хуторна
Бойова медикиня Тетяна Хуторна

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Тетяну Хуторну.

12 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання трагічно загинула хоробра захисниця України медикиня Тетяна Василівна Хуторна (позивний Відьма). Про це повідомила Житомирська міська рада.

Тетяна Хуторна народилася 23 березня 1986 року у Житомирі. Навчалася у загальноосвітній школі №16. Ще з юних літ Тетяна вирішила присвятити своє життя службі суспільству і народу України. Після закінчення школи вона вступила до Національного університету внутрішніх справ України за спеціальністю "Правознавство" та здобула кваліфікацію юриста. Потім вона проходила навчання в Житомирському училищі професійної підготовки працівників міліції і працювала в правоохоронних органах на Житомирщині.

З дитинства Тетяна Хуторна займалася спортом, мала талант до малювання, любила книги та веселі подорожі зі своєю родиною. Вона була сильною, вольовою, рішучою, наполегливою, мала гостру справедливість, у спілкуванні з іншими була тактовною і розумною.

З лютого 2023 року Хуторна приєдналася до лав Захисників, ставши медикинею полку "Сафарі" об'єднаної штурмової бригади Національної поліції України "Лють". В війську їй дали позивний Відьма.

Про походження позивного Відьма Хуторна розповідала так: "Казали: "Ти маєш такі очі, не схожі на всіх". Спочатку я рапортувала в медицинський взвод, а в травні перейшла до іншого батальйону, у другу роту. Там, на роботі, в деяких випадках під час служби мені казали: "Ти, мабуть, відьма, тобі якось так везе. Коли ти виїжджаєш на виклик, все одразу виходить добре. Є розкриття, і з хлопцями ми нормально працюємо". Так от і сталося."

У полку "Сафарі" Тетяна зустріла чоловіка, з яким планувала спільне життя після закінчення війни. Але цим планам не судилося здійснитися. Медикиня на позивний Відьма героїчно загинула під час виконання бойового завдання 12 жовтня 2024 року.

Після прощання з бойовою медицинею Тетяною Хуторною в Житомирі 16 жовтня відбулася урочистість.

Під час прощання з бойовою медицинею сестри розповіли, що Тетяна була розумною, веселою, талановитою, вміла знайти орієнтир у стресовій ситуації, мріяла повернутися додому та купити будинок.

"Я познайомилася з Тетяною в лютому, коли вона прийшла в полк "Сафарі". Казали, що є така дівчина – Тетяна, яка дуже сувора, не любить дівчат, любить бути у компанії хлопців. Але коли вона приїхала з відпустки і ми познайомилися, то я побачила, що вона була дуже чутливою, розумною, цікавою, веселою. Ми спілкувалися, ходили разом на перекус, проводили вільний час. Хоча ми жили в різних містах, вдалося знайти час для зустрічей. Останній раз ми спілкувалися з нею під час нагородження. Вона сказала, що це не її заслуга, а заслуга всіх хлопців. Вона не бажала слави, вона скромна, була чудовою людиною. Таня залишиться в наших серцях", – розповіла сестра Тетяни Хуторної Тетяна.

Психолог полку "Сафарі" Оксана Кожухар розповіла, що Тетяна Хуторна була обдарованою бойовою медициною.

"Медик повинен бути також психологом, і вона це добре робила. Для хлопців вона була прикладом. Коли під час стресу здавалося, що все загублено, Тетяна завжди знала, де що розташоване. Вона завжди збирала разом людей, коли вони втрачали орієнтир через стрес. Вона мріяла купити будинок і повернутися додому. Вона говорила про свої майбутні помідори. Вона ніколи не забувала, що є мати доньки. Вона підтримувала зв'язок з вчителькою і донькою на відстані", – сказала Оксана Кожухар.

Тетяна Хуторна залишила по собі батьків і доньку.

"Главком" приєднується до мовчання. Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули в боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських окупантів, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови в горі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: всіх військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua