Допомагала вчити українську. У США студенти згадують Дарію Базилевич, яку вбила Росія.

Студенти згадують Дарію Базилевич
Студенти згадують Дарію Базилевич

Університет Індіани вшановує пам'ять 18-річної Дарії Базилевич, яка загinула разом з мамою та двома сестрами під час ракетної атаки на Львів. Дарія була волонтеркою, яка допомагала студентам з Університету Індіани вивчати українську мову.

Дарія Базилевич брала участь у заняттях онлайн з вивчення української мови разом з студентами з Університету Індіани, а також з охочими з університетів Пенсільванії та Міннесоти.

"Дарія стала частиною цього курсу"

Після трагічної новини про загибель Дарії, в університетській газеті готують статтю про неї, а викладачка курсу української мови розмістила її фотографію на кафедрі.

Студенти американського університету добре знайомі з Дарією Базилевич, так як група була невелика і спілкування між ними було частим.

"Була готова поділитися власними поглядами"

Викладачка відзначає, що Дарія була терплячою, а також готовою ділитися своїми поглядами і знаннями про українську культуру.

"Ніхто з наших студентів не залишиться байдужим"

Студенти з допомогою Дарії отримали краще уявлення про ситуацію в Україні під час війни.

Викладачка наголошує, що втрата Дарії стане серйозним випробуванням для її співробітників. Вони обговорювали війну та задавали питання волонтерам, що допомагало їм краще зрозуміти ситуацію в Україні.

Спогади Дарії опубліковані на сайті Українського католицького університету.

6 вересня Львів провів прощання із Євгенією Базилевич та її доньками, які загинули внаслідок атаки 4 вересня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua