Другий Глобальний саміт миру не відбудеться у листопаді 2024 року, - ОП.

Пуста розкішний конференц-зал
Пуста розкішний конференц-зал

Другий Глобальний саміт миру перенесено з листопада 2024 року

За інформацією радниці голови Офісу президента Дарії Зарівної, Другий Глобальний саміт миру, запланований на листопад 2024 року, не відбудеться в очікуваний термін. Вона зазначила, що всі підготовчі роботи мають бути завершені до цього часу, хоча сам саміт у листопаді не проводитиметься.

Наразі проходять тематичні конференції по кожному пункту "Формули миру", результатом яких стануть ключові документи для майбутнього мирного плану. Ці документи будуть представлені на Другому саміті миру.

Також було оголошено про проведення останньої тематичної конференції 30-31 жовтня в Канаді, яка буде присвячена гуманітарним питанням.

Раніше було повідомлено про намір запросити Росію на другий Саміт миру, де мав бути обговорений план завершення війни, підготовлений Україною.

Перший Глобальний саміт миру, який відбувся у Швейцарії 15-16 червня, зібрав близько 100 делегацій з усього світу. На ньому було підписано підсумкове комюніке, в якому згадувалося про ядерну та продовольчу безпеку, а також повернення всіх заручників та військовополонених.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua