Джефф Безос планує продати акції Amazon: що відомо про угоду.

Джефф Безос продаж акцій Amazon
Джефф Безос продаж акцій Amazon

Глава Amazon планує продати $5 млрд акцій до 2025 року

Засновник та голова Amazon Джефф Безос планує продати до 25 млн акцій своєї компанії до кінця 2025 року, згідно з документами, надісланими до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC), повідомляє Fox Business. За поточною ціною ця угода оцінюється приблизно у $5 млрд.

«Засновник Amazon Джефф Безос оголосив плани продажу своїх акцій компанії на суму близько $5 млрд, в той же день, коли акції електронної комерційної гіганта досягли рекордного рівня. В заяві до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) Безос повідомив, що намірено продати 25 млн акцій Amazon. Раніше в той же день ціна акцій досягла історичного максимуму в $200,43», – повідомляють журналісти Fox Business.

Після цієї угоди Безос буде володіти близько 912 млн акцій Amazon, що становить 8,8% всіх акцій компанії.

У середині лютого бізнесмен вже продав 50 млн акцій Amazon на суму $8 млрд. За словами аналітика Бена Сільвермана з VerityData, Безос зазвичай реалізовує акції за кілька торгових сесій, а не протягом тривалого періоду. Наразі власність Безоса оцінюється в понад 936 млн акцій Amazon. У вівторок котирування акцій компанії досягли рекордних $200. З початку цього року капіталізація Amazon зросла на 30% до $2,06 трлн.

За даними Forbes, Безос є третьою найбагатшою особою в світі зі статками в $194 млрд.

Раніше було оголошено, що американська компанія Microsoft та Amazon з 20 березня призупиняють доступ до своїх хмарних продуктів у Росії, згідно з повідомленням російської компанії Softline. Це може призвести до функціональних обмежень в роботі хмарних продуктів та сервісів Microsoft, Amazon та Google. Рішення Microsoft та Amazon пов'язують з 12-м пакетом санкцій ЄС проти Росії від 19 грудня 2023 року.

Крім того, співробітники Amazon не отримуватимуть підвищень, якщо вони працюватимуть дистанційно. Цю інформацію було опубліковано на внутрішньому веб-сайті компанії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua