Джонсон оскандалився заявою про допомогу Україні від США.

Джонсон оскандалився заявою про допомогу Україні
Джонсон оскандалився заявою про допомогу Україні

Спікер Палати представників США сумнівається у фінансуванні України

Майк Джонсон, спікер Палати представників США, висловив занепокоєння щодо необхідності продовження фінансування України.

У своєму інтерв'ю Punchbowl News, республіканський представник заявив, що не бажає надалі фінансувати Україну.

Майк Джонсон пояснив свою позицію можливою перемогою Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах. За його думкою, якщо Трамп переможе, то війна в Україні швидко завершиться.

"Якщо Трамп переможе на виборах, то я вірю, що він зможе справді закінчити цей конфлікт. Я дійсно вірю в це. Я думаю, що він зателефонує Путіну і скаже йому: цього буде достатньо", - заявив Майк Джонсон.

Майк Джонсон також висловив страхи щодо можливої перемоги Камали Харріс, назвавши такий сценарій "відчайдушним та небезпечним". За його думкою, це не призведе до закінчення конфлікту.

Майк Джонсон

Варто зазначити, що раніше Майк Джонсон перешкоджав ухваленню пакета допомоги Україні на суму 61 ​​мільярд доларів, але потім він запропонував свою версію законопроекту, яка була схвалена в квітні.

Ситуація в Конгресі США може змінитись після виборів у листопаді 2024 року, що може створити невизначеність щодо подальшого фінансування України. Трамп багато разів обіцяв завершити війну в Україні у випадку його обрання.

Додамо, що раніше Майк Джонсон звинуватив посла України у втручанні у вибори США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua