Екоактивісти облили супом картини Ван Гога (відео).

Екоактивісти облили супом картини Ван Гога
Екоактивісти облили супом картини Ван Гога

Активісти облили картини Ван Гога в протесті проти політики уряду

Група активістів руху Just Stop Oil знову здійснила акцію протесту, обливаючи картини Ван Гога. Це сталося після засудження двох активістів до ув'язнення за схожу акцію раніше. Про це повідомляє BBC.

На виставці "Поети та коханці" в Національній галереї троє протестувальників облили картини супом. Щасливо, твори мистецтва не постраждали. Однак, серед наступників була картина Ван Гога "Соняшники".

Відео інциденту опубліковано на сторінці Just Stop Oil, де активісти пояснюють свої дії. Вони зазначають, що люди перебувають у в'язниці за вимогу зупинити видобуток нафти та газу, який є політикою уряду. Цей протест - відповідь на постійний політичний тиск та дестабілізуючі заходи.

Раніше в Великій Британії активістки руху Just Stop Oil також були засуджені за таку ж акцію протесту, коли вони облили картину Ван Гога "Соняшники" в Національній галереї Лондона.

Також варто відзначити, що екоактивістки провели протест в одному з музеїв Стокгольму, розмащуючи фарбу на картині французького художника Клода Моне "Сад художника у Живерні", яка знаходиться в Національному музеї країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua