Експерт Попенко назвав простий спосіб збільшити пенсії до 10 тисяч гривень.

Пенсії збільшити до 10 тисяч
Пенсії збільшити до 10 тисяч

Відомий експерт з житлово-комунального господарства, Олег Попенко, розповів про необхідність збільшення пенсій в Україні. За його словами, для цього потрібні зміни в системі оподаткування, зокрема, оподаткування зарплат. Крім того, Попенко пропонує обмежити розмір пенсій для суддів, прокурорів та інших вищих чиновників, скоротити кількість чиновників, провести аудит державних підприємств для усунення "мертвих душ" та обмежити зарплати і премії чиновників вищого рівня. Експерт також підтримує ідею аудиту пенсійного фонду, обмеження наглядових рад та впровадження здорової податкової політики.

Олег Попенко наголошує на необхідності перегляду тарифної політики для газу та електроенергії, а також проведення аудиту енергетичної митниці та звичайної митниці. Він також пропонує переглянути земельний кадастр та облік сплати податків з природних ресурсів. За словами Попенка, цих заходів достатньо, щоб мінімальна пенсія в Україні становила 10 000 гривень.

Експерт зазначає, що для досягнення цієї цифри необхідно припинити випадки викрадення коштів з бюджету. Він наводить приклади найму родичів на високих посадах у пенсійному фонді та МСЕК. Також він зазначає, що Генпрокуратура розслідує інформацію про систематичне отримання прокурорами інвалідності.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua