Експерти підрахували, скільки російських солдатів, танків, ППО та арти знищили ЗСУ за місяць.

Знищено російські танки та солдати
Знищено російські танки та солдати

За даними спільного проекту OBOZ.UA та групи "Інформаційний спротив", у серпні 2024 російські окупаційні війська зазнали значних втрат у людях та техніці.

Загалом, загинуло 36 810 осіб, що є другим найвищим показником за війну. Бачимо велику кількість втрат серед пішохідної інфантерії та недостаток штурмової бронетехніки. Ця ситуація триває вже четвертий місяць поспіль і втрати перевищують 35 000 осіб.

Крім того, були втрати у танках (193 одиниці), бойових броньованих машинах (557 одиниць), ствольній артилерії (1517 одиниць), реактивних системах залпового вогню (44 одиниці) та системах протиповітряної оборони (33 одиниці).

Втрати автотранспорту склали 2065 одиниць, а втрати спецтехніки досягли рекордного рівня - 278 одиниць. Росія використовує вантажівки як компенсацію для бронетехніки.

Українське командування успішно реалізує стратегію виснаження противника, скорочуючи використання танків та бойових броньованих машин. Експерти вважають, що критична нестача цієї техніки може настати вже до кінця 2024 року.

На жаль, внаслідок обстрілів РФ під час серпня постраждали 57 дітей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua