Article8.
08.10.2024
955
Journalist
Евгений Свиленок
08.10.2024
955
Осінь – це пора, коли яблука достигають, наповнюючи наші сади та ринки. Цей фрукт не тільки смачний, а й дуже універсальний. Пропонуємо три рецепти смачних десертів з яблуками, які подарують вам затишок осінніх вечорів.
Запечені яблука з медом та горіхами
Інгредієнти:
- 4 середніх яблука
- 4 ст. л меду
- 100 г волоських горіхів
- 1 ч. л кориці
- 50 г родзинок
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Яблука очистіть від серцевини, але залиште шкірку.
- У кожне яблуко покладіть по 1 ст. л. меду, трохи горіхів та родзинок.
- Посипте корицею та викладіть яблука у форму для запікання.
- Запікайте протягом 25-30 хвилин, поки яблука не стануть м’якими.
Яблучний штрудель
Інгредієнти:
- 4–5 яблук
- 100 г цукру
- 50 г родзинок
- 1 ч. л кориці
- 200 г листкового тіста
- 1 яйце (для змащування)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Яблука очистіть, наріжте скибочками й змішайте з цукром, родзинками та корицею.
- Розкачайте листкове тісто, викладіть на нього яблучну начинку.
- Загорніть тісто в рулет, защипніть краї.
- Змастіть поверхню яйцем і випікайте 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Яблучний крамбл
Інгредієнти:
- 4-5 яблук
- 150 г цукру
- 150 г вівсяних пластівців
- 100 г борошна
- 100 г масла
- 1 ч. л кориці
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Яблука наріжте на кубики та викладіть у форму для запікання. Посипте 50 г цукру та корицею.
- У мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно, 100 г цукру та розтоплене масло. Перемішайте до утворення крихти.
- Рівномірно розподіліть крихту поверх яблук.
- Випікайте 30-35 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Ці десерти не лише смачні, а й чудово підходять для осіннього настрою. А щоб доповнити смак запечених яблук завжди можна купити морозиво. Наприклад, пломбір від ТМ «Ласунка» стане чудовим варіантом, аби зробити випічку ще смачнішою. Насолоджуйтеся ароматними десертами з яблук, збираючи друзів та родину за столом!
Read also