Епіфаній заявив, що готовий до діалогу з Онуфрієм і звернувся до усіх православних в Україні.

Священномученик Єпископ Епіфаній і Митрополит Онуфрій на діалозі
Священномученик Єпископ Епіфаній і Митрополит Онуфрій на діалозі

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив, що готовий до діалогу з митрополитом УПЦ МП Онуфрієм. Він зробив цю заяву під час телемарафону.

Предстоятель Православної церкви України назвав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій" історичним рішенням.

Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього повністю звільнитися від контролю Москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо. Ми відкриті до діалогу без передумов, наголосив Епіфаній.

Глава ПЦУ стверджує, що зверталися до митрополита Онуфрія з закликом до початку діалогу без будь-яких умов.

Ми звертаємося до вірних. Адже від них залежить наше спільне українське майбутнє. Адже кожна громада, згідно з українського законодавства, і згідно з новим прийнятим законом, має можливість змінити свою юрисдикцію. ... Ми готові до єднання в цей не простий час випробування війною, коли агресор намагається нас знищити, зазначив він.

Епіфаній додав, що Православна церква України багато разів зверталася до УПЦ МП з закликом до об'єднання, але їм відповідали лише ультиматумом.

Верховна Рада прийняла законопроєкт № 8371 щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій з керівним центром у державі, що здійснює збройну агресію проти України. Це стосується Московської церкви, яка працює в Україні під брендом УПЦ МП.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Верховної Ради щодо законопроєкту про заборону Московської церкви. За його словами, це рішення є проявом "духовної незалежності України".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua