Ердоган зробив гучну заяву про Крим.

Ердоган зробив заяву про Крим
Ердоган зробив заяву про Крим

Президент Туреччини закликав повернути Крим до складу України

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Крим має бути повернутий до складу України. Він зробив цей висновок під час відеозвернення на Четвертому саміті лідерів Кримської платформи, який проходив у Україні 11 вересня.

Ердоган привітав учасників саміту, включаючи президента України Володимира Зеленського та кримськотатарського лідера Мустафу Джемільова. Він нагадав, що саміт відбувся на 80-річчя депортації кримськотатарського народу.

Ердоган зазначив, що біль, який відчувають кримські татари, не згасає протягом 80 років. Він також наголосив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, і вимагає повернення Криму.

Аннексія Криму, яку Туреччина ніколи не визнавала і протестувала проти, ще більше посилила цей біль. Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається незмінною. Повернення Криму Україні - вимога міжнародного права

Ердоган також заявив, що Туреччина робить все можливе для забезпечення безпеки і благополуччя кримських татар, які є корінним народом Криму, і висловив надію на завершення війни в Україні справедливим і міцним миром.

У заключних словах Ердоган вшанував пам'ять кримськотатарського народу, які померли на 80-й річниці їх депортації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua