Єрмак оцінив підсумки візиту Моді до України.

Президенти України та Індії разом
Президенти України та Індії разом

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак прокоментував важливий візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України, який відбувся 23 серпня 2024 року.

"Це перший в історії візит індійського прем'єра до нашої країни", - наголосив Єрмак.

За його словами, головні теми зустрічі стали економічна співпраця, аграрний сектор, оборонна галузь та Формула миру. Єрмак зазначив, що Президент Володимир Зеленський і Нарендра Моді підписали документи про співпрацю в галузях медицини, сільського господарства, гуманітарної допомоги та культури.

Під час переговорів особливу увагу приділили принципам ООН. "Лідери обговорили важливість захисту принципів ООН, зокрема, територіальної цілісності, яка є незмінною позицією Індії", - підкреслив керівник Офісу Президента.

Єрмак також повідомив про запрошення від Зеленського: "Президент висловив вдячність Індії за участь у першому Саміті миру та запросив Моді до участі у другому, підкреслюючи важливість дипломатичних зусиль у цьому напрямку".

Щодо оборонної співпраці Єрмак зазначив: "Індія вже обрала українські силові установки для своїх бойових кораблів. Взаємна зацікавленість у розвитку цього напряму тільки зростає, і найближчим часом в Індії планується друге засідання спільної робочої групи".

На завершення Андрій Єрмак підкреслив: "Індія, як одна з ключових держав світу, послідовно виступає за мирне врегулювання конфліктів. Її інтереси повністю співпадають з українськими у прагненні стабілізувати глобальну систему безпеки".

Нагадаємо, Україна та Індія домовились про розширення співпраці в різних сферах: спільна заява.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua