Єрмак розповів про можливу участь Росії у другому Саміті миру.

Росія на Саміті миру
Росія на Саміті миру

Український Офіс президента готовий запропонувати Росії план перемоги на другому Саміті миру

Згідно з повідомленням керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, Росія може бути запрошена на другий Саміт миру, якій проводиться за ініціативи України.

Під час цього заходу російським представникам може бути презентований план перемоги України, заявив Єрмак, за інформацією телеканалу Суспільне.

"Наша позиція стосовно можливої участі представників Росії лишається незмінною - коли буде готовий план. На другому Саміті миру ми не виключаємо можливості присутності представників Росії для презентації цього плану", - зазначив Єрмак в ході марафону "Єдині новини".

Раніше Андрій Єрмак повідомляв, що українському народу буде представлений план перемоги, ініційований президентом Володимиром Зеленським, але не в повному обсязі, оскільки деякі деталі є "закритими".

Зеленський презентував план перемоги під час свого візиту в США для обох кандидатів на посаду президента - Дональда Трампа та Камали Гарріс, а також для Конгресу США та Джо Байдена. Згідно з інформацією японського агентства Kyodo News, план включає детальний перелік необхідних військових ресурсів та прохання про дозвіл на виконання ракетних ударів на територію Росії з дальньої відстані.

Після першого Саміту миру, який відбувся 15-16 червня 2024 року в Швейцарії, 94 країни та організації приєдналися до спільного комюніке, що стосується трьох з десяти пунктів Української формули миру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua