Єрмак сказав, де може пройти наступне засідання глобального Саміту миру.

Де пройде засідання глобального Саміту
Де пройде засідання глобального Саміту

Керівник Офісу Президента України, Андрій Єрмак, оголосив про продовження роботи над виконанням Формули миру. Під час форуму "Україна 2024. Незалежність", він повідомив про плани проведення другого Саміту миру в одній з країн Глобального Півдня.

За словами Єрмака, після першого Саміту миру розпочалася підготовка тематичних конференцій з участю робочих груп і представників країн Глобального Півдня. Очікується, що протягом кількох місяців буде складено спільний план виконання Формули миру Президента Зеленського.

Керівник Офісу Президента також нагадав про підписання Україною 25 двосторонніх безпекових угод, які він називає "новою безпековою екосистемою", яка зміниться до повного членства України в ЄС і НАТО.

Єрмак акцентував увагу на зусиллях України з приводу повернення викрадених Росією дітей і зазначив, що до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей уже приєдналися 40 країн.

Щодо санкційного тиску, Андрій Єрмак зазначив, що санкції діють, але можуть бути більш ефективними. Він також наголосив на необхідності посилення санкцій проти російських пропагандистів, нафтового сектору та атомної енергетики. Крім того, важливо запобігати "сірому" імпорту електроніки в Росію, зокрема для виробництва ракет.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua