Єрмак сподівається, що наступний мирний саміт допоможе припинити війну в Україні, - Bloomberg.

Графіті з прапором України на стіні
Графіті з прапором України на стіні

Україна сподівається, що другий саміт лідерів, який відбудеться пізніше цього року, допоможе припинити бойові дії. Про це повідомив голова офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак у своєму інтерв'ю агентству Bloomberg. Єрмак підкреслив, що головна мета саміту - створити передумови для миру.

За словами Єрмака, основний замір полягає у найшвидшому закінченні цього конфлікту та досягненні справедливого миру. Він також наголосив, що зустріч на Близькому Сході буде являти собою прояв єдності світової спільноти проти спроб Росії поділити її.

Зеленський також підкреслює необхідність проведення другого саміту до виборів у США в листопаді, можливо з участю Росії. Це пов'язано зі стурбованістю України та її союзників стосовно повернення Дональда Трампа на посаду президента.

Попереднє мирне зібрання, яке відбулося в Швейцарії в червні, не зуміло привернути увагу важливих країн. Росія не була запрошена, а Китай відмовився брати участь. Єрмак підкреслив важливість участі Китаю наступного разу, оскільки він має значний вплив на Росію.

Проте наразі немає позитивних ознак. Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї повідомив своєму українському колезі, що час для мирних переговорів щодо припинення війни ще не настав.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua