ЄС вимагає припинення атак Ізраїлю на сили ООН у Лівані.

Ізраїль нападає на сили ООН у Лівані
Ізраїль нападає на сили ООН у Лівані

Європейський Союз висловлює серйозне занепокоєння через загострення ситуації на Блакитній лінії.

Про це заявив Жозеп Боррель, високий представник ЄС, виступаючи від імені країн Європейського Союзу.

ЄС засуджує всі напади на місії ООН. Він особливо занепокоєний нападами ЦАХАЛ на ООН у Лівані, через які постраждали миротворці. Ці напади є грубим порушенням міжнародного права і неприпустимими. Вони повинні бути припинені негайно.

Усі сторони мають забезпечити безпеку персоналу та майна ООН і поважати недоторканість будівель організації.

ЄС сподівається, що ізраїльська влада розкриє обставини та ретельно розслідує напади на ООН, який відіграє важливу роль у стабілізації Південного Лівану. Усі сторони закликаються повністю дотримуватися своїх зобов'язань щодо безпеки персоналу ООН та дозволити йому продовжувати виконувати свої обов'язки.

Зазначається, що військовослужбовці та інші співробітники ООН, включаючи країни-члени ЄС, працюють у складних умовах для забезпечення міжнародного миру та безпеки.

ЄС також висловив серйозне хвилювання через ракетні атаки Хезболли на Ізраїль та удари ЦАХАЛ по населених районах Лівану, які призвели до гибелі цивільних жертв та переміщення багатьох людей.

ЄС закликає негайно прекрати вогонь в Лівані і зобов'язує всі сторони повністю дотримуватися Резолюції Ради Безпеки 1701.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua