Евакуація у Курській області: Росія лякає місцевих мешканців «нацистами».

Евакуація у Курській області: Росія лякає місцевих мешканців «нацистами»
Евакуація у Курській області: Росія лякає місцевих мешканців «нацистами»

Радник губернатора Курської області закликав мешканців Рильська терміново евакуюватися, поширюючи фальшиві звинувачення на адресу Збройних Сил України. Він стверджує, що сусідні населені пункти вже під контролем українських військових і що евакуація є єдиним способом уникнути загрози з боку українських "нацистів", які, за його словами, злочинно діють проти мирного населення.

«Земляки, не чекайте до останнього. Ваше життя і життя ваших родичів дорожче за життя собаки. Вже багато доказів злочинів укронацистів. Вони себе поводять як німецькі фашисти і розстрілюють мирних людей забави ради, хтось для кривавих сатанинських ритуалів», - наголошує Альохін.

Альохін без сорому використовує мову ненависті та нісенітницю в звинуваченнях, порівнюючи ЗСУ з німецькими фашистами і звинувачуючи українських військових у проведенні "сатанинських ритуалів". Його заяви спрямовані на розповсюдження страху серед місцевого населення, щоб змусити людей залишити свої будинки.

Незважаючи на ці заяви, місцеві жителі висловлюють сумніви щодо правдивості слів Альохіна, оскільки вони суперечать офіційній позиції Кремля та військового керівництва Росії. Багато хто не довіряє йому, оскільки він відомий своєю пропагандистською діяльністю.

Нагадаємо, українська влада повинна піклуватися про цивільне населення контрольованих територій Курської області. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи критику щодо евакуації росіян до України.

До речі, влада Курської області Росії оголосила обов'язкову евакуацію всього прикордонного Глушківського району через погіршення безпекової ситуації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua