Евакуйованих за кордон статусних дітей повертатимуть до України в сімейні форми виховання.

Евакуйовані сироти повертаються додому
Евакуйовані сироти повертаються додому

Уряд затвердив зміни щодо повернення статусних дітей

Уряд прийняв рішення про зміни, які передбачають, що повернення статусних дітей, які перебувають за кордоном, має відбуватися в сімейні форми виховання, такі як усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, а також патронатні сім'ї.

Про це повідомив Голова Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський.

Він також зазначив, що в новому рішенні враховано побажання самих дітей, які тепер мають можливість самостійно ініціювати процес повернення до України.

"Сімейний затишок, любов та тепло - це те, чого заслуговує кожна дитина. Особливо цього потребують діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах. Наразі 2 155 таких дітей перебувають за межами України. Вони були вимушено евакуйовані в складі закладів цілодобового перебування за кордон після початку повномасштабного вторгнення", - зазначив керівник відомства.

Голова Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський зазначив, що команда служби разом із колегами з ОВА працює над планомірними кроками, щоб евакуйовані діти поверталися у безпечні регіони України: "Наш пріоритет - забезпечити, щоб маленькі українці та українки були влаштовані у сімейні форми виховання та патронатні сім'ї".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua