Єврокомісія інвестує в ядерну безпеку України: для роботи МАГАТЕ на АЕС виділили 3 млн євро.

Єврокомісія фінансує безпеку на АЕС
Єврокомісія фінансує безпеку на АЕС

Європейська Комісія виділяє 3 млн євро на моніторинг атомних електростанцій України

Міністерство енергетики повідомило, що Європейська Комісія надає 3 мільйони євро для моніторингових місій МАГАТЕ на атомних електростанціях України. Гроші будуть використовуватися для місій на критичних підстанціях, які забезпечують роботу АЕС. Фінансування здійснюється в рамках Європейського інструменту міжнародного співробітництва у сфері ядерної безпеки.

Російські атаки на критично важливі для роботи українських АЕС підстанції створюють серйозні загрози. Ми підтримуємо роботу місій МАГАТЕ на таких підстанціях, і для забезпечення відповідних потреб виділяємо 3 млн євро.

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон підтвердила підтримку місій МАГАТЕ на українських АЕС і наголосила, що ЄС буде продовжувати допомагати українському енергосектору. Вона також зазначила, що це фінансування буде сприяти підготовці до зими.

Міністр енергетики Герман Галущенко висловив сподівання на збільшення пропускної здатності імпорту електроенергії з країн Європейського Союзу. Він також підкреслив важливість систем протиповітряної оборони в контексті захисту енергетичних об'єктів. Галущенко закликав європейських міністрів обговорити посилення санкцій проти Росії, що змусило б її припинити атаки на енергетичну інфраструктуру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua