Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження.

Європейці у ресторанах: дослідження
Європейці у ресторанах: дослідження

Європейці почали вечеряти раніше через пандемію - дослідження

Результати дослідження, проведеного Mastercard у 16 ​​країнах, показали, що європейці почали вечеряти в ресторанах раніше, ніж до початку пандемії. Найбільші зміни стали помітні в Австрії (на 18 хвилин раніше), Португалії (на 16 хвилин) та Ірландії (на 15 хвилин). Ранніше вечеряючи, люди покращують своє травлення, знижують ризики серцево-судинних захворювань та контролюють рівень глюкози в крові. У середньому європейці вечеряють на 10 хвилин раніше, ніж раніше.

Попередні дослідження щодо зміни харчових звичок після пандемії Covid-19 показують, що європейці змінюють своє харчування, більше планують їжу та роблять розумні покупки. Вони також відмовляються від готових страв на користь "здорового харчування" та обирають спільний прийом їжі з родиною.

Наталія Лечманова, головний економіст Європейського Інституту економіки Mastercard, розповіла Euronews про фактори, що впливають на цю тенденцію: "Одна з причин полягає в тому, що ми працюємо більш гнучко, маємо більший контроль над своїм графіком і можемо вибирати, коли хочемо піти їсти".
"Друга причина полягає в тому, що споживачі стали більше дбати про своє здоров'я. Вони надають перевагу сну, раніше лягають спати та сплять довше", - пояснила вона.

Крім харчування, коронавірус також вплинув на моделі покупок продуктів харчування: зараз споживачі більш схильні робити покупки на початку тижня, у більш спокійні дні, наприклад, у понеділок і вівторок, а не під час звичайного торгового ажіотажу у вихідні, який був популярним до пандемії. "Ми бачимо значні зміни в поведінці покупців", - каже Наталія Лечманова.

Британське психологічне товариство (BPS) попереджає, що вживання кави перед покупками може сприяти "імпульсивним покупкам", і наводить результати свого дослідження.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua