Європейські країни можуть ввести обов'язкове маркування для м'яса в ресторанах.

Марковане м'ясо в ресторанах Європи
Марковане м'ясо в ресторанах Європи

Країни ЄС вимагають обов'язкового маркування походження м'яса в ресторанах

Країни-члени Європейського Союзу все більше вимагають, щоб ресторани вказували країну походження м'яса, яке вони подають своїм клієнтам. Європейська комісія розглядає можливість зробити це правило обов'язковим для всієї ЄС. Про це повідомляє G4Food.

Останньою країною, яка впровадила обов'язкове маркування походження м'яса в ресторанах, стала Швеція. Європейська комісія розглядає можливість прийняття подібного правила на рівні ЄС в рамках сільського господарства.

Законодавство ЄС вимагає, щоб м'ясо, яке продається, мало вказівку про країну походження, але для м'яса, яке подається в ресторанах, такого обов'язку немає.

Кілька країн ЄС вже самостійно впровадили обов'язок вказувати походження м'яса. Наприклад, з 2019 року Словаччина має обов'язок вказувати походження м'яса, а Фінляндія також прийняла подібне рішення. Ресторани висловлювали занепокоєння стосовно адміністративних труднощів, але було знайдено компроміс: якщо вказівка походження в меню незручна, інформація має бути доступна на інформаційній дошці або за запитом клієнта.

У Естонії недавно було опубліковано проєкт закону щодо обов'язкового маркування походження м'яса в ресторанах, а французький уряд видалив указ, яким було обов'язково вказувати походження м'яса.

Нагадаємо, ізраїльські біотехнологи розробили біореактор для виробництва штучного м'яса, який дозволяє знизити вартість за рахунок збільшення щільності клітин і відмови від дорогих компонентів. Таке м'ясо коштує стільки ж, скільки органічне куряче м'ясо з ферм в США.


Читайте також

Реклама