Фахівчиня назвала дату появи ветпаспортів у «Дії».

Дія: у “Дії” з'являться ветпаспорти від 1 грудня 2022
Дія: у “Дії” з'являться ветпаспорти від 1 грудня 2022

Робота над Єдиним державним реєстром домашніх тварин практично завершена, його офіційний запуск відбудеться найближчим часом. Про це повідомила Катерина Соловйова, представниця проєкту.

Масштабне тестування завершено

Реформа в сфері поводження з домашніми тваринами готова до запуску після масштабного тестування реєстру 20 ветеринарів у різних областях України. Використання системи на практиці показало готовність до масового впровадження.

Ветеринарні паспорти в додатку Дія

Наступним кроком після реєстрації буде відображення ветеринарних паспортів у мобільному додатку Дія. Це стане можливим після наповнення реєстру інформацією про тварин. Електронний паспорт замінить паперовий і значно полегшить подорожі з тваринами по Україні.

Переваги електронного обліку

Цей реєстр спрямований на протидію зростанню безпритульних тварин та боротьбу зі сказом. Електронний облік дозволить зберігати дані про тварин в єдиній системі і надасть такі переваги:

  • Відновлення документів на тварину;
  • підтвердження права власності;
  • полегшення пошуку зниклих тварин;
  • відображення ветеринарного паспорта у смартфоні.

Реєстр також інтегрується з пошуковою системою Europetnet, що вирішить проблему виїзду за кордон з домашніми улюбленцями.

Запуск восени

Конкретна дата запуску реєстру наразі невідома, але це заплановано на осінь 2024 року. Внесення відомостей про тварин буде безкоштовним у ветеринарних клініках по Україні.

Нагадаємо, що у Харкові виявили випадок догхантерства, де подавачем тварин став зоозахисник. Проти нього порушили справу за жорстоке поводження з тваринами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua