Фонд Джорджа й Амаль Клуні долучився до фіксації сексуальних злочинів, скоєних росіянами.

Фонд Джорджа й Амаль Клуні долучився до фіксації сексуальних злочинів, скоєних росіянами
Фонд Джорджа й Амаль Клуні долучився до фіксації сексуальних злочинів, скоєних росіянами

Українські правоохоронні органи отримали підтримку від Фонду Джорджа й Амаль Клуні для розслідування сексуальних злочинів, які були скоєні росіянами в Україні. Експерти з усього світу, включаючи Фонд Джорджа і Амаль Клуні, допомагають у вивченні прикладів розслідування таких злочинів, які відбулися в різних країнах, наприклад, у колишній Югославії, Конго, Руанді та інших.

Лариса Денисенко, колишня директорка департаменту міжнародного права Мін'юсту та ексрадниця міністра юстиції, відзначила, що ця підтримка є вкрай важливою і значною. Розслідування сексуальних злочинів, пов'язаних з воєнним конфліктом, почалися з початку російської агресії на Україну, але такі злочини відбувалися й раніше. До цього часу були лише окремі свідчення та заяви від постраждалих. Лариса Денисенко зазначила, що також є можливість подати заяву до суду в одній з країн Європейського Союзу, якщо потерпілий залишив Україну.

Українські юристи співпрацюють з різними міжнародними організаціями, зокрема з Міжнародним кримінальним судом, що допомагає у виявленні злочинів та злочинців, вчинених під час воєнних конфліктів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua