Forbes розповів про перші повітряні перемоги F-16 в Україні .

F-16 здійснили перші повітряні перемоги в Україні
F-16 здійснили перші повітряні перемоги в Україні

Перший F-16, який прибув до України, отримав свою першу перемогу у повітряному бою. Літак взяв участь у відбитті масованої атаки РФ та знищив ворожі цілі. Про це повідомляє журнал Forbes.

Після трьох тижнів з моменту прибуття першого літака F-16 до України, відбулося збиття російських цілей.

Чудово бачити їх у дії.

Літаки F-16 були помічені в польоті зі зброєю повітря-повітря з інфрачервоним наведенням AIM-9 і радіолокаційним наведенням AIM-120. Зазначається, що вони не забезпечені зброєю повітря-земля, але вони сумісні з українськими протирадіолокаційними ракетами і бомбами з GPS-наведенням.

Україна озброює свої F-16 ракетами AIM-120B, які мають дальність стрільби 64 км. Для ближнього бою використовуються ракети AIM-9L/M, які можуть поразити цілі на відстані декількох миль.

Перші вильоти українських F-16 були спрямовані проти російських крилатих ракет. З прибуттям більше літаків, F-16 зможуть впоратися з цілями, що можуть стріляти, такими як російські винищувачі та ППО.

США виконали розшифрування боротьби з електронною радіоемісією на літаках F-16, які передаються Україні від Бельгії, Данії, Норвегії та Нідерландів.

Президент Зеленський повідомив, що Україна використала F-16 для знищення ракет під час останньої масованої атаки з боку РФ.

Також вже представлено перші літаки F-16, які прибули в Україну.

Обмеження на кількість літаків F-16

За даними The New York Times, до 2024 року Україна зможе мати не більше десяти літаків F-16 на полі бою.

Українські F-16 оснащені обладнанням для протидії ракетним атакам з боку РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua