Франція розпочала підготовку бригади для ЗСУ: Макрон показав відео навчання військових.

Навчання бригади ЗСУ під керівництвом Макрона
Навчання бригади ЗСУ під керівництвом Макрона
  1. Посольство Франції в Україні повідомило про масштабну програму підготовки українських військових на своїй території, зокрема бригади імені Ганни Київської.

  2. Це перша ініціатива, де Франція готує цілу українську бригаду на своїй землі.

  3. У навчанні використовується французьке озброєння та техніка, що дозволяє наблизити умови до реалій бойових ситуацій.

  4. Програма включає навчання з різних військових дисциплін, включаючи підготовку керівних кадрів, піхотну та бронетанкову битву, інженерну справу, протиповітряну оборону та артилерію.

  5. Особлива увага приділяється використанню французького обладнання, такого як легкі танки AMX-10RC, ракети Mistral для протиповітряної оборони та артилерійські системи CAESAR.

  6. На вересень 2023 року Франція підготувала близько 15 тисяч українських воїнів, проводячи навчання як на своїй території, так і в Польщі.

  7. Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив цю інформацію, опублікувавши відео тренувань і зазначивши своє зобов'язання підтримувати Україну.

  8. Раніше Франція запросила країни ЄС долучитися до коаліції тренувань в Україні.

Я взяв на себе це зобов'язання: зараз наші військові навчають 2300 українських солдатів у Гранд-Есті, з обладнанням, яке вони використовуватимуть під час місій. Бригада Анни Київської буде навчена та оснащена завдяки солідарності Франції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua