Фронт у Харківській області: росіяни хочуть поновити наступ на місто.

Фронт в Харківській області: росіяни наступають
Фронт в Харківській області: росіяни наступають

Російська армія готується до наступу в районі Вовчанська Харківської області

За звітом оперативного тактичного угруповання "Харків", російська армія планує здійснити наступ у районі Вовчанська. Зранку була спроба висування реактивної вогнеметної системи ТОС-1А з напрямку Шебекіно. Проте, силами оборони був нанесений вогневий удар інших засобів.

Стан обстановки на Харківському напрямку не змінився, ситуація залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати російські окупаційні війська.

Ворог вночі здійснив мінування території поблизу Липців, використовуючи беспілотники. В районі Стариці були залучені додаткові снайперські пари для виконання спеціальних завдань.

В Вовчанську ворог проводив повітряну розвідку, наносив вогневі удари та відновлював боєздатність власних підрозділів. Також відбулася евакуація медичних втрат і забезпечення логістики ворожих підрозділів.

Бойове зіткнення та обстріли

Протягом минулої доби було одне бойове зіткнення, під час якого ворог здійснив авіаудар і 44 удари дронами-камікадзе. Відбулося також 433 обстріли позицій захисників України.

Тактика "підземних кротів"

Раніше було повідомлено про застосування російськими окупантами тактики "підземних кротів", яка передбачає створення тунелів для прихованих переміщень.

Заява представника оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталія Саранцева, що російські окупанти планують завести у Вовчанськ чеченський спецназ "Ахмат", була відхилена як самореклама.

Руйнування в Вовчанську

Місто Вовчанськ на Харківщині, яке колись було процвітаючим, тепер перетворене на руїни через постійні обстріли окупантами. Фотографи Костянтин та Влада Ліберови опублікували шокуючі кадри з висоти, які демонструють масштаби руйнувань.

Також відомо, що влітку 2024 року окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua