Gallup: Рейтинг США серед палестинців впав до історичного мінімуму.

Американський прапор і палестинський лідер
Американський прапор і палестинський лідер

Рейтинг підтримки лідерів США в Палестині досяг історичного мінімуму, свідчить нове опитування.

Лише 5% палестинців на Західному березі та в Східному Єрусалимі підтримують керівництво США, це найнижчий показник з 2006 року, згідно з опитуванням, проведеним Gallup і переданим The Hill.

Низький рейтинг з'являється майже через рік після вторгнення ХАМАС в Ізраїль 7 жовтня. З того часу Ізраїль розпочав смертоносний контрнаступ у Газі, який, за даними місцевих органів охорони здоров'я, призвів до загибелі понад 41 000 палестинців.

США і адміністрація Байдена стверджують, що Ізраїль має право на самооборону, але опозиція до застосування ізраїльської військової сили проти цивільного населення зростає. США закликають до припинення вогню, але кінця конфлікту поки немає.

Більшість палестинців вважають, що США можуть впливати на політику та військові дії Ізраїлю.

Рейтинг підтримки керівництва США серед ізраїльтян також знизився після початку атаки, але більшість все ще підтримує свого союзника. Після візиту президента Байдена до Ізраїлю в жовтні після атак рейтинг становив 81%, але з того часу він знизився на 18 пунктів до 63%.

Опитування були проведені після того, як Іран відповів на удари Ізраїлю ракетами, що спричинило побоювання повної війни, майже рівно через рік після початку конфлікту на Близькому Сході.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua