Гарріс може змінити підхід США до України — ЗМІ.

Гарріс змінює підхід США до України
Гарріс змінює підхід США до України

Політика США стосовно України все більше визначається Дональдом Трампом, а не самим Вашингтоном. Голосування в Конгресі щодо надання додаткової допомоги Україні затягнулося через опозицію республіканців. Зараз Трамп і його радники визначають хід розмов про закінчення війни, повідомляє Politico з посиланням на Фабріса Потьє, генерального директора Rasmussen Global.

Після назначення Камали Гарріс на пост віце-президента, демократи повинні знову взяти під контроль американську політику стосовно України. Щоб це зробити, вони повинні чітко показати, що війна триватиме до її сприятливого завершення, і це можливо лише за допомогою сили.

За словами автора, Гарріс має показати готовність скасувати обмеження щодо використання західних озброєнь дальнього радіусу дії проти військових цілей в Росії, а також щодо розгортання в Україні інструкторів з країн-членів НАТО.

Гарріс також має продемонструвати, що не допустить Путіну диктувати умови війни. Для цього вона може запропонувати новий підхід, за якого країни НАТО, які бажають більше допомоги, зможуть захищати себе. Наприклад, вона може заявити про підтримку США союзників, які збиватимуть російські ракети або безпілотники, що наближаються до їх території, як акти самооборони.

«Новий план Камали Гарріс може вирішити одну з основних претензій республіканців - європейські країни не роблять достатньо для підтримки України. Зняття обмежень і показ підтримки з боку США можуть спонукати європейських союзників, таких як Франція, Велика Британія, країни Північної Європи, Чехія, Румунія та Польща, вжити більш рішучих заходів для допомоги Україні», - пише Потьє.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua