Гарріс випередила Трампа у питанні довіри щодо економічної політики США - FT.

Гарріс обійшла Трампа в довірі щодо економічної політики США
Гарріс обійшла Трампа в довірі щодо економічної політики США

За даними опитування, Камалу Гарріс вважають більш довірчим кандидатом щодо економічної політики США, ніж Дональд Трамп. Це перше опитування, яке показує перевагу кандидата від Демократичної партії у сфері економіки за останній рік.

Згідно з опитуванням, 42% виборців вірять, що Гарріс краще справиться з управлінням економікою США, ніж Трамп. Варто зазначити, що Гарріс обійшла Джо Байдена на 7 відсотків в сфері економіки.

Незважаючи на розвиток і зайнятість у США, Байдену складно переконати виборців, що його економічна політика є успішною. Американці все ще найбільше турбуються про інфляцію перед листопадовими виборами. За опитуванням, лише 19% виборців вважають, що їм живеться краще, ніж у 2021 році, коли Байден став президентом.

Також з'ясувалося, що майже 60% опитаних вважають, що Гарріс повинна змінити економічну політику Байдена або внести серйозні зміни в його платформу.

Незадоволення економічними умовами в країні може бути вигідним для Трампа. Лише четверта частина зареєстрованих виборців оцінює економічну ситуацію як відмінну або хорошу, а 42% відповідають, що їм було б краще, якби Трамп знову став президентом. Тільки 33% вважають, що вони мали б краще за Гарріс на посаді президента.

Також виявилося, що Трамп має більшу довіру в питаннях торгівлі з Китаєм, ніж Гарріс.

Дональд Трамп виступає за протекціоністську торговельну політику з Пекіном і погрожує підвищенням тарифів на автомобілі та інший імпорт, якщо йому дадуть чотири роки в Білому домі.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua