Генасамблея ООН: про що говоритиме президент Зеленський.

Президент Зеленський на Генасамблеї ООН
Президент Зеленський на Генасамблеї ООН

Дебати ООН: Зеленський зустрінеться з Байденом та іншими кандидатами на президента США

На Генасамблеї ООН, яка розпочнеться 24 вересня, пройдуть загальні дебати, участь у яких візьмуть президенти США Джо Байден та України Володимир Зеленський. Зеленський планує особисто зустрітися з західними партнерами, включаючи Байдена, щоб обговорити план перемоги.

Зеленський заявив: "Пакет перемоги, який я представлю президенту США, може привести до надійного миру - до повної реалізації Формули миру". Він також наголосив на необхідності мати достатню далекобійність для зміни ходу війни і змушення Росії шукати мир.

"...Протиставити цьому терору можна лише системне рішення. Це рішення щодо далекобійності. Щоб знищити російську військову авіацію там, де вона базується. Це очевидне, логічне рішення. Ми пояснили вже всім партнерам, чому Україні дійсно потрібна достатня далекобійність. І кожен такий російський удар, кожен прояв російського терору, як сьогодні проти Харкова, проти нашої Сумщини, проти нашої Донеччини - все це доводить, що далекобійність має бути - і має бути достатньою. Ми очікуємо відповідних рішень передусім від Сполучених Штатів, Британії, Франції, Німеччини, Італії - усіх, хто може своєю рішучістю допомогти в порятунку життів"

Зустріч керівників, яка відбудеться на Генеральній Асамблеї ООН у вересні, буде сприяти укладенню угод про підтримку України в боротьбі з російською агресією. Одним з аспектів цих угод є постачання далекобійної зброї для України, яка може бути використана проти цілей вглибині Росії, звідки Росія наносить удари по містах України.

Уряд Києва вважає, що такі удари в Росії - це самооборона України згідно зі статутом ООН і можуть сприяти зупинці війни з боку Росії.

Джерело: Голос Америки


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua