Генпрокурор України Костін подав у відставку через скандал із фальшивими інвалідностями.

Генпрокурор Костін у відставці через скандал із фальшивими інвалідностями
Генпрокурор Костін у відставці через скандал із фальшивими інвалідностями

Генеральний прокурор України звільнився з посади

Своє звільнення з посади оголосив генеральний прокурор України Андрій Костін після засідання РНБО, яке було присвячене виявленим масовим зловживанням серед посадовців, що оформляють інвалідність.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, було виявлено численні факти зловживань у системі органів прокуратури України. Костін підтримав позицію Президента Зеленського щодо необхідності скасування всіх неправомірних рішень про надання інвалідності та відповідних пенсійних нарахувань.

Реформування системи МСЕК

В ході засідання РНБО глава СБУ Василь Малюк та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповіли про виявлені порушення при оформленні інвалідності державними службовцями. Внаслідок обговорення, президентом було затверджено сукупність рішень, що направлені на реформування системи МСЕК.

Серед основних змін передбачається повне цифрове перетворення процесів проходження медико-соціальних експертних комісій, посилення контролю над деклараціями членів МСЕК та перегляд безпідставних рішень про інвалідність посадовців.

Президент доручив премʼєр-міністру Денису Шмигалю провести заходи на рівні центральних органів виконавчої влади. Буде проведено аудит пенсійних нарахувань та внесено зміни до законодавства для реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua